Close
Show menu
Health is the lack of internal interference for life
Contacts
Odessa(048) 777-29-50
Kyiv(044) 455-84-42

AMMU took part in the NAC conference as a full member of Medicines for Europe

AMMU took part in the NAC conference as a full member of Medicines for Europe

Асоціація "Виробники ліків України" (АВЛУ) вперше прийняла участь в конференції національних європейських фармассоціацій (NAC) в якості повноправного члена організації The Medicines for Europe.

Як повідомляє АВЛУ, конференція пройшла 24-25 жовтня в Брюсселі.


Виступаючий від імені української асоціації виробників ліків генеральний директор фармкомпанії "ІнтерХім" Анатолій Редер розповів учасникам конференції про особливості українського фармацевтичного ринку і про проведену роботу АВЛУ по поліпшенню загального рівня якості та безпеки лікарських засобів, боротьби з фальсифікованими ліками і розширенню використання генеричних препаратів.

У свою чергу представники національних асоціацій європейських країн вітали українську делегацію і запропонували підтримку в питаннях комунікацій з європейськими регуляторними органами та державними структурами, зміцнення довіри населення до якості ліків.

"Один із викликів Асоціації виробників ліків України - робота з твердженням довіри до генеричних ліків. І це безперечна сфера, в якій ми можемо надати достатньо серйозну допомогу. Ми також приділимо увагу діалогу з українськими регуляторними органами", - зазначив генеральний директор Medicines for Europe Едріан Ван ден Ховен (Adrian van den Hoven).

При цьому він відзначив успіхи увійшовших до АВЛУ підприємствв роботі по забезпеченню якості і безпеки ліків, з результатами якої він ознайомився близько місяця тому під час візиту в Україну.

В ході NAC учасники конференції обговорили, зокрема, проблематику скорочення фізичної доступності ліків в країнах ЄС через використання референтних цін, нерівного розподілу коштів на користь окремих препаратів або фармацевтичних компаній, через що страждають пацієнти.

Medicines for Europe (раніше EGA - Європейська генерична асоціація) була заснована в 1993 році. В даний час члени організації забезпечують 56% потреб населення Європи у ліках.

АВЛУ об'єднує сім провідних українських виробників ліків, які спільно забезпечують близько 35% потреб українських пацієнтів в ліках.

До складу асоціації входять ПАТ "Фармак", ТДВ "Інтерхім", ПАТ "Борщагівський ХФЗ", ТОВ "Юрія-Фарм", ПрАТ "Індар", ТОВ "Кусум-фарм", ТОВ "Сперко-Україна".

Аплуа приєдналася до Medicines for Europe навесні 2017 року.

Джерело: Інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна"