Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Прес-конференція за участі представників ТДВ "ІнтерХім"

Прес-конференція за участі представників ТДВ 19 березня в агенстві "Інтерфакс-Україна" відбулася конференція із представниками ТДВ "ІнтерХім", ЗАТ "Інфузія" (Київ) та незалежними експертами. Вони публічно звернулися до Міністерства охорони здоров'я та профільних асоціацій із проханням розібратися з фактами незаконного припинення Держаною службою з лікарських засобів України виробництва ряду лікарських препаратів.

"Конфлікт "ІнтерХіму" з Держлікслужбою триває не менше двох місяців", - повідомив заступник генерального директора підприємства Дмитро Позігун. З цього питання компанія звернулась з офіційною заявою  до Міністра охорони здоров'я України. "В нашому зверненні висловлюється серйозна занепокоєність щодо дій Держлікслужби, тиску, що чиниться, дій, що носять протиправний характер. У зверненні також йдеться про прохання та вимогу вжити заходів щодо дій посадових осіб Держлікслужби, що спрямовані на перешкоджання діяльності "ІнтерХіму", - підкреслив Дмитро Позігун.

Звернення підприємства підтримала "Асоціація виробників ліків України" (АВЛУ) та "Союз захисту прав та безпеки пацієнтів". Директор АВЛУ Олена Алєксєєва повідомила, що на зібранні підприємств-членів асоціації було прийняте рішення  про проведення об'єктивної незалежної експертизи даної ситуації, для чого були задіяні спеціалісти з підприємств-членів асоціації та незалежні експерти.

"Проблемою стали три, так звані критичні зауваження, які були підставою для Держлікслужби, щоб зупинити виробничий процес. На думку спеціалістів підприємств-членів асоціації та незалежних експертів, всі три критичних зауваження не є критичними та на дають підстав для блокування виробничого процесу", - констатувала Олена Алєксєєва.