Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Вищий адміністративний суд визнав протиправними дії Держлікслужби України щодо компанії

Вищий адміністративний суд визнав протиправними дії Держлікслужби України щодо компанії На початку 2014 року компанія "ІнтерХім" звернулася з позовом до окружного адміністративного суду з вимогою скасувати розпорядження Державної служби України з лікарських засобів від 30 грудня 2013 №41 та визнати дії держоргану щодо зупинки виробничого процесу на підприємстві протиправними. Відповідне розпорядження було прийнято Держлікслужбою з перевищенням повноважень, оскільки, відповідно до закону "Про основні засади державного нагляду", повне або часткове зупинення виробництва допускається тільки за умови наявності в органу державного нагляду відповідної постанови суду.
 
12 березня 2014 Окружний адміністративний суд м.Києва задовольнив позов компанії "ІнтерХім", скасувавши і визнавши протиправним розпорядження Держлікслужби, що зобов'язує компанію зупинити виробництво лікарських засобів.
Однак, звернувшись до апеляційної інстанції, Держлікслужба України змогла призупинити постанову Окружного адміністративного суду м.Києва, внаслідок чого компанія "ІнтерХім" не змогла відновити виробничий процес і нормальну роботу підприємства.
 
Категорично не погоджуючись з діями Держлікслужби, компанія "ІнтерХім" використовувала всі можливі правові механізми для того, щоб відстояти свої права. Остаточну крапку у вирішенні конфлікту поставив Вищий адміністративний суд України. Дослідивши матеріали справи та перевіривши всі наведені доводи, колегія суддів дійшла висновку, що касаційна скарга компанії "ІнтерХім" підлягає задоволенню в повному обсязі.
 
Вищий адміністративний суд України скасував постанову Київського апеляційного суду від 13 травня 2014 року і залишив у силі постанову Окружного адміністративного суду м.Києва від 12 березня 2014 року, визнавши, таким чином, дії Держлікслужби щодо зупинки виробничого процесу на підприємстві "ІнтерХім" протиправними, а відповідне розпорядження прийняте держорганом - незаконним.
 
У результаті протиправних дій посадових осіб Державної служби України з лікарських засобів, компанія "ІнтерХім" понесла істотні збитки. Але незважаючи на всі спроби з боку вже колишнього керівництва Держлікслужби завдати "ІнтерХіму" матеріальний і репутаційний збиток, компанії вдалося ні на жоден день не затримати виплату заробітних плат, не зупинити жодної соціальної програми, і в результаті відстояти право вітчизняного виробника вести чесний легальний прозорий бізнес.
 
Рішення Вищого адміністративного суду України на користь компанії "ІнтерХім" - це не просто дозвіл адміністративного спору між суб'єктом господарювання та органом державної влади, це встановлення норми закону і захищена ділова репутація компанії.