Закрити
Розгорнути меню
Здоров'я – це відсутність внутрішніх перешкод для життєдіяльності.
Контакти
Одеса(048) 777-29-50
Київ(044) 455-84-42

Володимир Гройсман: Уряд вживає заходів, які дозволять українцям отримати якісні ліки за доступною ціною

Володимир Гройсман: Уряд вживає заходів, які дозволять українцям отримати якісні ліки за доступною ціною
Відвідавши церемонію відкриття третьої виробничої черги ТДВ "ІнтерХім", Володимир Гройсман провів робочу нараду керівників провідних фармпідприємств України, присвячену питанням розвитку фармацевтичної галузі України та забезпечення громадян якісними, ефективними та доступними лікарськими засобами.

Уряд має намір провести дерегуляцію у фармацевтичній сфері, що дозволить забезпечити зниження ціни на якісні ліки в Україні та розвивати внутрішнє виробництво. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради щодо проблемних питань розвитку вітчизняної фармацевтичної галузі на лабораторно-виробничому комплексі ТДВ "Інтерхім" на Одещині.

"Для Уряду сьогодні є дуже важливе завдання - ми маємо прийняти такі дерегуляційні речі щодо ліків, які дозволять українцям отримати якісні ліки відповідно за зниженою ціною", - заявив він.

Голова Уряду зауважив, що сьогодні існує значна націнка на медичні препарати, що завозяться до України з-за кордону. "Це неприпустимо. Для нас дуже важливо, щоби ціни в Україні були об'єктивно знижені. Ми розуміємо, як це зробити і, найголовніше, ми не відступимо від цього", - наголосив ВолодимирГройсман.

У той же час у країні важливо розвивати внутрішнє виробництво медичних препаратів, зазначив він. "Ми тут готові бути абсолютними партнерами як влада, яка готова дерегулювати, забирати будь-які перешкоди, для того, щоб ви могли розвиватися", - зазначив Прем'єр-міністр, звертаючись до представників фармацевтичних компаній.

Зокрема, Уряд буде відкривати фармацевтичний ринок країни та сприяти підвищенню йогоконкурентності, зазначив Глава Уряду. За його словами, розвиток вітчизняних фармацевтичних підприємств забезпечить високу якість і об'єктивні невисокі ціни на ліки.

Володимир Гройсман зауважив, що сфера фармацевтики в Україні значно зарегульована, що породжувало існування тіньових потоків. "Маємо їх розрубати і зробити нормальну європейську систему, зокрема у цій сфері", - зазначив він.

"Ми будемо робити усе для того, щоб конкурентний двигун запустив процес, який дозволить і нам розвиватися, і людям отримати конкурентне середовище, якісні препарати за відповідно реальною ціною, а не завищеною, як є сьогодні", - зазначив Володимир Гройсман.

Як приклад Прем'єр-міністр навів ситуацію із закупівлею медичних препаратів через міжнародні організації, що дає від 10 до 90% економії, у середньому 30-70%. "Питання: куди дівалися ці гроші, від кого їх забирали і куди направляли? Це все тіньові потоки, які, на превеликий жаль, країна втрачала", - підкреслив він.

Уряд також готовий підтримувати фармакологічний бізнес України та допомагати розвивати власне виробництво та продукт, а також лобіювати його на міжнародних ринках. Своєю чергою Уряд розраховує на розуміння фармацевтичних підприємств.

Прем'єр-міністр зазначив, що планує найближчими робочими днями у Києві провести нараду із керівниками фармацевтичних компаній, працівниками та представниками громадськості у сфері медицини для подальшого обговорення нагальних проблем.

"Уряд налаштований на повноцінну якісну реформу охорони здоров'я. Ми зробимо усе, щоби зняти будь-які бар'єри щодо розвитку власного виробництва медичних препаратів. З іншого боку, ми знімемо бар'єри для конкурентного ринку", - підкреслив Володимир Гройсман.

У рамках робочої поїздки до Одеської області у вівторок Прем'єр-міністр взяв участь у церемонії відкриття лабораторно-виробничого комплексу ТДВ "Інтерхім". Він також ознайомився із виробничими потужностями підприємства.



За матеріалами "Урядового порталу".